Een gezellige sfeer in huis en weer met plezier naar school!

Ontspanning, rust en harmonie na je scheiding

9

Ervaar je onrust, spanning of ruzie met je kind na de scheiding?

Luistert je kind slecht, gaat hij de strijd aan of trekt hij zich terug?

9

Merk je dat je kind zich schuldig of loyaal voelt naar jou of je ex-partner? 

Voelt je kind zich verantwoordelijk voor de scheiding en maakt hij zich zorgen om jou en je ex-partner?

9

Verlopen de wisselingen chaotisch en stressvol?

Is er veel spanning naarmate het wisselmoment nadert? 

9

Heeft je kind moeite met de nieuwe situatie?

Weet je niet goed hoe je je kind verder kan helpen?

Van chaos en spanning na je scheiding naar zij leefden nog lang en gelukkig…

Toen mijn ouders uit elkaar gingen was ik 9 jaar. Kort daarna had mijn moeder een nieuwe vriend. Het was voor iedereen een moeilijke periode. Er was veel spanning en ruzie thuis en met mij ging het op school ook niet zo goed. Mijn ouders waren (volkomen begrijpelijk) erg met hun eigen proces bezig en ik had het gevoel dat mijn twee zusjes en ik het maar een beetje zelf uit moesten zoeken. Later kreeg ik er nog een halfbroertje bij, waar ik nu heel blij mee ben, gelukkig, maar ik worstelde in de periode dat hij op komst was erg met mijn eigen plek in het nieuwe gezin. Als ervaringsdeskundige kan ik me daarom heel goed inleven in kinderen en ouders die in een scheiding zitten hoe dat voelt en wat daar allemaal bij komt kijken. Jammer genoeg waren er toen nog niet zoveel hulptroepen om in te schakelen. Gelukkig kan dat nu wel!

Tijdens mijn werk als groepsleerkracht, mijn opleiding tot kindercoach, de opleiding aan de Academie voor Mindful Teaching en verdere trainingen, heb ik mij verdiept in en gespecialiseerd op het gebied van hulp aan kinderen bij scheidingen. Mijn passie is om kinderen en ouders in moeilijke situaties weer in contact te brengen met zichzelf en elkaar zodat er weer rust, ontspanning en harmonie ontstaat in het gezin.

Het is mijn missie om kinderen en ouders na een scheiding te laten ervaren hoe ze ontspanning, rust en harmonie kunnen creëren, zodat iedereen zich weer fijn voelt en het weer goed gaat, in twee gezinnen en op school.

Ontspannen ouders, gelukkige kinderen na je scheiding

Tijdens mijn onderwijscarrière kreeg ik steeds meer interesse in het gedrag van kinderen. Door mijn eigen ervaringen weet ik dat kinderen je altijd iets willen vertellen met hun gedrag. Daar wilde ik meer van weten. Na de opleiding tot groepsleerkracht aan de Pabo en later mijn managementopleiding tot Schoolleider, sloeg ik een nieuwe weg in en volgde diverse andere opleidingen.

Ik verdiepte mij in de achtergronden en psychologie van familie, ouders en kinderen tijdens mijn opleiding als Kinder- en opvoedcoach. Ook leerde ik hier veel over relaties en communicatie in het gezin. Hier vond ik wat ik zelf gemist had in mijn eigen jeugd en besloot mij verder te gaan ontwikkelen op het gebied van scheidingen.

Tijdens deze opleiding leerde ik werken met een krachtig instrument, een ‘werkmodel voor coaching’, waar ik tijdens elke coachingssessie nog steeds dankbaar gebruik van maak. In dit model, dat ik op een heus zwart schoolbord schrijf, komt tijdens elke sessie wat je niet meer wil (de ongewenste situatie) te staan, je doel (de gewenste situatie), hóe je hier komt, wat je hiervoor nodig hebt en wat je succesfactoren zijn: helpende strategieën om je doel te bereiken.

Ik leerde technieken om meer rust te creëren in jezelf, waarmee je ook invloed hebt op je omgeving. Technieken die je helpen te ontspannen in de vaak zeer chaotische en stressvolle situaties die een scheiding met zich meebrengt. Dit leerde ik tijdens de opleiding als AMT kindertrainer aan de Academie voor Mindful Teaching. Tijdens mijn PSYCH-K trainingen leerde ik belemmerende overtuigingen te transformeren in helpende overtuigingen. Ook bleek dit een zeer effectief instrument te zijn om stress te transformeren naar ontspanning.

Met behulp van al deze kennis en ervaring begeleid ik met heel veel plezier gezinnen in mijn praktijk, zodat er weer harmonie ontstaat met alle betrokkenen tijdens en na een scheiding.

Bij ‘Uit de praktijk’ kun je verhalen lezen van ouders die ik heb mogen helpen met hun kinderen.

Kinder- en opvoedcoach / Aandachttrainer / Ik Leer Leren trainer / PSYCH-K facilitator / Weerbaarheidstrainer / Journey facilitator / Gedragsspecialist onderwijs

Ontspanning, rust en harmonie na je scheiding

N

Van chaos naar rust in huis.

Er is weer een fijne en gezellige sfeer in huis waarin jij en je kind respectvol en liefdevol met elkaar omgaan.

N

Je kind leert beter omgaan met de nieuwe situatie.

Opgroeien in twee gezinnen met alles wat daarbij hoort.

N

Soepele wisselingen.

Jullie gaan als ouders respectvol met elkaar om en er is een goede onderlinge communicatie.

N

Ontspannen en liefdevol ouderschap.

Je weet wat je kind nodig heeft en hoe je hem het beste kan helpen.

Uit de praktijk

Na mijn scheiding liep het met Bart, mijn oudste zoon, 10 jaar, niet zo goed op school. Hij werd steeds stiller en trok zich verder terug. Op een gegeven moment werd hij erg gepest. Ik had het gevoel dat hij helemaal niet wist hoe hij hier mee om moest gaan. Ik wist ook niet goed hoe ik hem hiermee kon helpen.
Dit veranderde toen ik bij jou terechtkwam.
Tijdens onze eerste kennismaking reageerde Bart heel positief op jou. Hij vertelde honderduit en voelde zich blijkbaar heel erg op zijn gemak. Dat verbaasde me in positieve zin, want de laatste tijd liet hij niet zo snel het achterste van zijn tong zien.
Bart en ik hebben het ‘Happy Kid’ coachingstraject gedaan en daarnaast heeft hij een groepstraining weerbaarheid bij je gevolgd.
Dit had tot resultaat dat Bart nu weer lekker in zijn vel zit. Hij is thuis een stuk opener en op school heeft hij weer vriendjes waar hij fijn mee speelt. Door de tips die ik van jou heb meegekregen, heb ik inzicht gekregen in wat Bart wanneer van mij nodig heeft en weet ik nu hoe ik hem kan helpen als hij het even moeilijk heeft.

Myrthe

gescheiden, moeder van twee jongens, 8 en 10 jaar

Een half jaar geleden ben ik gescheiden. Het was voor mij een zeer moeilijke periode. Ik voelde me boos, verdrietig, wanhopig en met mijn oudste dochter ging het niet goed. We vlogen elkaar continu in de haren. Dit had natuurlijk ook zijn weerslag op de andere twee.
Jouw ‘Kom tot jezelf’ traject heeft mij erg goed gedaan. Ik kon mijn pijn en verdriet bij je kwijt en je leerde me weer zelf op mijn eigen benen te staan. Vanuit begrip, rust en ontspanning ben ik nu veel beter in staat naar mijn oudste dochter te luisteren. En andersom luistert ze ook beter naar mij! Het gaat nu veel beter en het is thuis ook weer een stuk gezelliger.

Véronique

gescheiden, moeder van drie dochters, 5, 7 en 11 jaar.

Wil jij weer rust en ontspanning na je scheiding?

Zodat het weer goed gaat met jou en je kind?

De oplossing ligt dichterbij dan je zelf denkt.

Wees trots op jezelf en waardeer jezelf. Tot hier heb je het gered. Jij en je kind. En het getuigt van grote moed dat je nu hulp zoekt.

Je hoeft niet alles alleen te doen, gelukkig.

Maar zo’n eerste keer bij mij kan best spannend zijn.

Daarom is een eerste bijeenkomst gericht op kennismaking en ontspanning, zodat iedereen zich veilig en prettig voelt. Mijn praktijk is ingericht als gezellige huiskamer waar jullie je hopelijk snel thuis zullen voelen. Je kind mag lekker spelen of tekenen, zodat hij zich op zijn gemak voelt. Ik stem me af op je kind en maak contact. Verder observeer en signaleer wat er gebeurt. Jij mag letterlijk even achteroverleunen op de bank zodat je even afstand kunt nemen. Dat helpt vaak om inzicht te krijgen in wat er gebeurt. En dan gaan we samen werken aan oplossingen.

Mijn aanpak is praktisch, oplossingsgericht en met een gezonde dosis humor!

Ontspanning, harmonie en geluk in twee gezinnen…

Iedere situatie is anders. Daarom heb ik zorgvuldig een pakket samengesteld waarbij de focus ligt op jou, je kind en jullie situatie.
Wanneer je interesse hebt, kun je een kennismakingsgesprek aanvragen. In dit gesprek gaan we kijken wat ik voor jullie kan betekenen.

Happy kid – traject

Ontspannen opgroeien in twee gezinnen.

Kinderen krijgen rust in hun hoofd en stuur over hun gedrag.

We werken o.a. aan contact, zelfvertrouwen, aandacht, concentratie en weerbaarheid,

zodat kinderen beter om kunnen gaan met de nieuwe situatie en ze weer lekker in hun vel zitten.
 

Welke resultaten kan je verwachten?

 – Rust en ontspanning in huis, jij en je kind hebben het weer fijn en gezellig met elkaar.

– Je kind kan beter omgaan met de scheiding en met de nieuwe situatie.

– Je kind heeft meer rust in zijn hoofd, meer stuur over zijn gedrag.

– De liefdevolle band tussen jou en je kind is verstevigd.

– Je weet hoe je je kind kan helpen en begeleiden als liefdevolle ouder.

– De communicatie tussen jou en je ex-partner is verbeterd.

– De wisselingen verlopen soepel.

Happy kid
traject

9
Duur van 3 maanden
9

5 coachingssessies van gemiddeld 1,5 uur, inclusief gebruik materiaal

9

Persoonlijk plan speciaal voor jouw kind op maat gemaakt.

9

Tussentijds contact per mail.

9
Oefeningen voor tussen de bijeenkomsten in (doen = geluk & resultaten bevorderen!)
9

Gratis kennismakingsgesprek  van 30 min. t.w.v. € 45,-

9

Investering in je kind: € 1257,-

Uit de praktijk

Na mijn scheiding leerde ik Johan kennen, maar dit viel niet in goede aarde bij onze kinderen. Mijn kinderen, vooral de middelste had erg veel moeite met Johan. Johan heeft zelf twee jongens en die lieten duidelijk merken dat ze niet zaten te wachten op een nieuwe stiefmoeder.
Omdat we toch samen verder wilden, kwamen we bij jou terecht.
We hebben het ‘Lang en gelukkig’ traject bij je gevolgd en dat was heel erg fijn. Je bracht snel in kaart waar de pijnpunten van onze kinderen zaten en daar hebben we samen aan gewerkt. Iedereen kwam aan bod in dit traject en kreeg precies wat hij/zij nodig had.
Je hebt ons met een duidelijk stappenplan geholpen om onze gezinnen succesvol samen te voegen. We hebben nog steeds onze uitdagingen maar we hebben vertrouwen in elkaar en in onze kinderen. We spelen regelmatig het Schatgraversspel dat we van je hebben gekregen. Dit zorgt ervoor dat we weer verbinding met elkaar kunnen maken en dat we erg veel lol hebben met elkaar!

Karin

gescheiden, moeder van Rowan (5), Liz (11) en Fien (13)

Toen we uit elkaar gingen was dat voor ons hele gezin een verdrietige periode. We hadden het er allemaal moeilijk mee. Glenn gooide er met de pet naar op school en dreigde te blijven zitten. Mart sliep slecht en wilde alleen maar bij mij zijn. Hij was snel boos en ik wist niet meer wat ik ermee aan moest.
Het ‘Happy Kid’ traject dat Mart bij je heeft gedaan heeft ons allemaal erg goed gedaan. Mart zit weer lekker in zijn vel en slaapt weer goed. Glenn heeft een individuele Ik Leer Leren training bij je gevolgd. Hij is gelukkig met de hakken over de sloot naar Havo 3. We zitten alle drie beter in ons vel en de sfeer is er thuis ook een stuk beter op geworden!

Saskia

gescheiden, moeder van Mart (12) en Glenn (14)

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een pycholoog en een coach?
Ik werk voornamelijk vanuit het hier en nu en we kijken waar jij heen wilt. Een psycholoog werkt vaker met je verleden. Wij kijken ook terug maar met de kennis uit je verleden werken we toekomstgericht. Zo krijg je helder wat je juist wel of juist niet meer wilt en hoe je dat kan bereiken. Dit gaat over jou en over je kind. We focussen vooral op wat werkt in jullie situatie. Ieder mens en kind is weer uniek en dat vraagt ook om hele eigen-wijze oplossingen.
Is coaching iets voor mij en/of mijn kind?
Kindercoaching helpt als jij en/of je kind iets wil veranderen. Bijvoorbeeld weer lekker in je vel zitten na je scheiding of het beter doen op school. Als kinder- en opvoedcoach help ik jou en je kind om helder te krijgen wat het probleem is en wat je doel is. Samen werken we aan oplossingen en leer je strategieën om beter om te kunnen gaan met de dingen die je lastig vindt, zoals bijvoorbeeld het verwerken van de scheiding of de komst van een nieuwe partner.
Worden de kosten vergoed?
De kosten worden niet door de ziektekosten verzekering vergoed. Je bent immers ook niet ziek? Daarbij hoeven we geen rekening te houden met allerlei protocollen en wachtlijsten. Kijk eens wat het jou in je leven zou opleveren wanneer het weer goed gaat met jou en je kind? Dat het thuis weer ontspannen en gezellig is en dat het ook op school weer goed gaat? Je kan wel het traject als aftrekbare kosten indienen bij de belastingdienst. Er is een drempel van € 250,-. De kosten zijn alleen aftrekbaar als ze zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Op de website van de belasting lees je meer over de voorwaarden. Ook kunnen mijn diensten soms betaald worden uit het Persoons Gebonden Budget (PGB).
Welk traject moet ik kiezen?

Uit de praktijk blijkt dat elke situatie weer verschillend is. Toch zijn er overeenkomsten wanneer je uit elkaar gaat. Daarom heb ik met zorg drie pakketten samengesteld, waarbij je kunt kiezen wat voor jou het meest van toepassing is.

Wil je even tot jezelf komen na alle hectiek rondom je scheiding? Dan is het ‘Kom tot jezelf’ traject het meest geschikt. Het kan goed zijn dat je hierna alles prima zelf weer af kan.

Soms is er een acuut probleem met je kind waar je snel en adequaat hulp voor wil. Of waar je al een tijdje mee rondloopt, alles al hebt geprobeerd en niet goed weet hoe je verder moet. Dan is ‘Happy Kid’ traject het meest geschikt. In 5 sessies komen we een heel eind en we bekijken hierna samen of er nog iets nodig is.

Het laatste ‘Lang en gelukkig’ traject, is heel specifiek gericht op beginnende samengestelde gezinnen. Hier komt vaak veel bij kijken en hier zijn ook meer mensen en kinderen bij betrokken. In 10 sessies leggen we een stevig fundament voor een lang en gelukkig leven met jullie beide gezinnen onder één dak. We bekijken samen of en wanneer er nog iets nodig is.

Heb ik een doorverwijzing nodig?
Nee hoor, je hebt geen doorverwijzing nodig. Geen wachtlijsten, geen formulieren. Je mag direct contact met mij opnemen en dan maken we binnen twee weken een afspraak. Het enige dat ik van je nodig heb is een ondertekend ingevuld aanmeldformulier en dan kunnen we meteen aan de slag.
Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?
Alle persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens de wet op de persoonsregistratie. Ik heb geen gedeeld dossier met zorgverzekeraars, werkgevers of andere instanties.

Wil jij je kind helpen na de scheiding?

Wil je graag dat je kind weer lekker in zijn vel zit?

Wil je dat het thuis weer ontspannen, fijn en gezellig is?

Wil je dat de wisselingen soepel verlopen?

Als jij er klaar voor bent, dan neem ik binnen 24 uur op werkdagen contact met je op voor het maken van een kennismakingsafspraak!

Praktijkgegevens:

Rixta de Bode

IKSTA

rixta[at]ikstakindercoaching.nl

+31 6 48 46 50 42

Grote Beer 5

4501 EM, Oostburg

Zeeland

IKSTA

Kan je niet komen op een afspraak?

Geef dit dan tijdig door. Als je 24 uur voor je afspraak afzegt, worden er geen kosten in rekening gebracht.

Uit de praktijk

Nathan was altijd een mannetje met pit, maar na de scheiding kreeg hij enorme driftaanvallen. Hij luisterde totaal niet naar me en deed zijn zusje vaak pijn. Wat ik ook probeerde, niets hielp.
Tijdens het ‘Happy Kid’ traject heb ik veel inzicht gekregen in mijn eigen pijn en verdriet. Je hebt niet alleen Nathan, maar ook mij heel erg geholpen door de oefeningen die we samen hebben gedaan om oude pijn los te kunnen laten. Nathan heeft mij laten zien wat ik eigenlijk zelf nodig had. Nu is er meer rust in ons gezin en kan ik weer genieten van mijn kinderen. Nathan is een stuk rustiger geworden en we hebben het weer gezellig met elkaar.

Jessie

gescheiden, moeder van Nathan (7) en Jaimy (3)

Toen ik mijn dochters na mijn scheiding vertelde dat ik een nieuwe vriend, Bas, had, was dat voor hen heel erg moeilijk. Ze hadden het gevoel dat ik voor Bas koos in plaats van voor hen. Op zijn kinderen (twee meisjes van 8 en 11) zaten ze al helemaal niet te wachten. De situatie verslechterde tot het punt dat ze begonnen te spijbelen van school. Ik voelde me verdrietig en machteloos.
Ik ging op zoek naar hulp en ben bij jou een ‘Lang en gelukkig’ traject gaan volgen. Je nam de tijd om naar ieders verhaal te luisteren en bracht effectief in kaart wat iedereen in deze situatie nodig had. Met elkaar pasten wij jouw stappenplan aan aan onze situatie, zodat iedereen zich hierin kon vinden. Nu gaat het gelukkig een stuk beter met ons allemaal. Mijn dochters voelen zich gehoord en begrepen en op school gaat het ook weer goed. Ik ervaar meer rust en ontspanning en Bas en ik hebben zelfs plannen om samen te gaan wonen! De kinderen helpen meedenken en voelen zich nu meer onderdeel van ons nieuwe gezin. Ze zijn hun nieuwe kamers al aan het ontwerpen…

Mary

gescheiden, moeder van Vera (10) en Zoë (12)

Wil je dat het weer goed gaat met je kind na de scheiding?

Wil je dat je kind weer vrolijk, blij en gelukkig is?

Wil je dat je kind beter om kan gaan met de nieuwe situatie?

 

Laten we dan samen kijken wat ik voor jullie kan betekenen!

Pin It on Pinterest

Share This