Open en enthousiast – kindercoach – persoonlijk contact met je kind

Ik vertaal het gedrag van je kind naar wat je kind nodig heeft

Passie

Door mijn openheid en enthousiasme ligt mijn kracht in de interactie met kinderen (en ouders!) en de persoonlijke aandacht. Mijn kernwaarden zijn veiligheid, authenticiteit, duidelijkheid en professionaliteit.

De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van kinderen en scheidingen.

Mijn passie is om kinderen en ouders in moeilijke situaties weer in contact te brengen met zichzelf en elkaar zodat er weer rust, ontspanning en harmonie ontstaat in het gezin. Mijn missie is ontspannen ouders en gelukkige kinderen!

Leren omgaan met emoties na de scheiding

Rixta

Toen mijn ouders uit elkaar gingen was ik 9 jaar. Kort daarna had mijn moeder een nieuwe vriend. Het was voor iedereen een moeilijke periode. Er was veel spanning en ruzie thuis en met mij ging het op school ook niet zo goed. Mijn ouders waren (volkomen begrijpelijk) erg met hun eigen proces bezig en ik had het gevoel dat mijn twee zusjes en ik het maar een beetje zelf uit moesten zoeken. Later kreeg ik er nog een halfbroertje bij, waar ik nu heel blij mee ben, gelukkig, maar ik worstelde in de periode dat hij op komst was erg met mijn eigen plek in het nieuwe gezin. Als ervaringsdeskundige kan ik me daarom heel goed inleven in kinderen en ouders die in een scheiding zitten hoe dat voelt en wat daar allemaal bij komt kijken. Jammer genoeg waren er toen nog niet zoveel hulptroepen om in te schakelen. Gelukkig kan dat nu wel! Als kinder- en opvoedcoach vind ik het fijn om ouders en kinderen die in dezelfde situatie zitten, hierbij te kunnen helpen. Ik geloof dat het mogelijk is om in gescheiden gezinnen rust en balans te brengen in de nieuwe situatie. Hoe die er ook uitziet.

Onderwijs

Van 1996-2012 heb ik met heel plezier en toewijding in het basisonderwijs gewerkt in verschillende functies.

Ik heb veel kinderen met leer- en gedragsproblemen begeleid in deze periode. Het viel me op dat kinderen door hun gedrag vaak iets willen vertellen en dat dit vaak van invloed is op hun ontwikkeling en schoolprestaties.

Kindercoach

Tijdens mijn werk als groepsleerkracht, mijn opleiding tot kindercoach, de opleiding aan de Academie voor Mindful Teaching en verdere trainingen, heb ik mij verdiept in en gespecialiseerd op het gebied van hulp aan kinderen bij scheidingen. Ondertussen werden onze eigen kinderen geboren en leerde ik veel over het proces van opgroeien als ouder. Door deze kennis en ervaring bied ik een unieke combinatie van het begeleiden van ouders en kinderen in het proces van groeien en leren.

Ervaring

Ik heb in al die jaren dat ik met kinderen werk, al honderden kinderen en hun ouders mogen begeleiden op het gebied van opvoeden, opgroeien en leren. De laatste paar jaar in de vorm van kindercoaching in mijn eigen praktijk.
Ik vind het elke keer weer bijzonder om te ervaren hoe kinderen ongelooflijk creatief zijn in het geven van boodschappen aan hun ouders. Soms is er onverwerkt verdriet wat gezien en gevoeld mag worden, soms hebben gezinnen iets te leren op het gebied van grenzen of rust en regelmaat.
De tips en adviezen met een op maat gemaakt stappenplan nemen kinderen en ouders mee in hun gezin. En soms kan iets heel simpels als een verandering van tafelschikking al een positieve bijdrage leveren aan de sfeer in huis.

Werkwijze

Ik werk tijdens de coaching met een model waarmee ik elke sessie in kaart breng wat het doel is waar we naartoe werken, hoe we daar komen en wie er wat te doen heeft. Ik maak gebruik van verschillende technieken op het gebied van emotionele ontwikkeling, fysieke oefeningen of visualisaties. Bij jongere kinderen maak ik gebruik van handpoppen, creatieve oefeningen of spel. Ik stem af op wat jij en je kind nodig hebben en dat zet ik in.

Ramses & Kala

Mijn paard Ramses en mijn hond Kala zijn al jaren mijn twee trouwe metgezellen op het pad van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Veel heb ik al van hen mogen leren op het gebied van natuurlijk leiderschap, communicatie en het accepteren van mijn eigen gedachten en emoties en hier vervolgens mee omgaan.
Soms zet ik Ramses en Kala ook in tijdens de coaching. Zij helpen bij bijvoorbeeld angsten en vertrouwenskwesties. Kinderen die moeilijk contact kunnen maken met andere mensen, kunnen dit vaak gemakkelijker met hen. Hier ben ik Ramses en Kala heel dankbaar voor.

Opleidingen

N

PSYCH-K – advanced
PSYCH-K – basis
De Werff – Drs. P. De Werff

Doorn – september 2017    Leiderdorp – februari 2017

PSYCH-K geeft je de sleutel (K=key) tot je eigen PSYCHE en hiermee kan je je belemmerende overtuigingen transformeren in ondersteunende overtuigingen. Bovendien is PSYCH-K een krachtige methode om stress te elimineren.

N

Opleiding tot Kindercoach – basis + specialisaties
Ik Leer Leren – trainer
Centrum Tea Adema – T. Adema

Burgum, 2013-2014

De opleiding bestaat uit lesstof over de ontwikkeling van opgroeiende kinderen, pedagogiek, de aanpak bij verschillende probleemgebieden en hulpvragen (waaronder weerbaarheid) oplossingsgericht en contextueel/systemisch werken en effectieve communicatie.
Vakmanschap, praktische tools en het leren van professioneel handelen zijn belangrijke doelen van de opleiding.

N

Opleiding tot Ik Leer Leren-trainer   M. Teeuwissen – training & coaching

Middelburg – 2014

Sinds 2013 wordt de training Ik Leer Leren in Nederland en België gegeven en het werkt! De training is opgenomen in, en goedgekeurd voor de interventiedatabase van het RIVM, Centrum Gezond Leven. Ik Leer Leren is een training voor alle kinderen en jongeren vanaf groep 8 die vastlopen in hun schooltaken of slimmer willen leren. De training geeft handvatten voor makkelijker en efficiënter leren.

N

Opleiding tot AMT kindertrainer
Internationale Academie voor Mindful Teaching – E. Snel

Gent, 2012-2013

De opleiding aan de Internationale Academie voor Mindful Teaching (AMT) kwalificeert je om aandachttraining (ook bekend als mindfulness) aan kinderen en jongeren te geven in de methode ‘Aandacht Werkt!’
De basis van mindfulness is oefenen in vriendelijke, bewuste aandacht. Aandacht voor dit moment. Effecten zijn o.a. rust in je hoofd, verbeterde concentratie en rustiger slapen.

N

Minileergang Startende Directeuren  Leergang Lerend Leiderschap
NDO/Interstudie in samenwerking met AVS

Breda en Nijmegen, 2008-2010

In deze opleiding ontwikkel je competenties die noodzakelijk zijn om jouw school te leiden in deze complexe context. De opleiding richt zich op het maken van keuzes op basis van actuele inzichten, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de leerlingresultaten in brede zin. Schoolleiders worden uitgenodigd tot samen leren in de breedste zin, om een onderzoekende houding samen met het team te versterken.

N

Opleiding tot groepsleerkracht
PABO – Breda / Amsterdam

Breda 1991-1993
Amsterdam 1993-1995

Tijdens de opleiding leer je de inhoud van de basisschoolvakken, hoe je het beste les hierin kunt geven, het belang van onderwijs en hoe je kinderen kunt leren leren. Naast het lesgeven en de voorbereiding van je lessen, voer je gesprekken met ouders en weet je de kinderen te motiveren en zelfvertrouwen te geven.

Specialisaties

N

Kinder-en opvoedcoach

Leer- en gedragsproblemen bij kinderen
Begeleiden van gezinnen bij scheiding

N

Weerbaarheidstrainer
Cursussen voor kinderen, ouders en onderwijsprofessionals

N

Academie voor Mindful Teaching – kindertrainer
Aandachttrainingen voor kinderen: Rust in je hoofd en verbeter je concentratie

N

Ik Leer Leren – trainer
Trainingen voor kinderen hoe je makkelijker en efficiënter kunt leren

N

PSYCH-K-facilitator
Voor kinderen en ouders een krachtig instrument om stress te transformeren

Uit de praktijk

Nadat Danny en ik gescheiden waren, was het voor ons allemaal geen makkelijke periode. Dylan huilde veel en hing erg aan mij en Rose, normaal gesproken een open en vrolijk meisje, werd erg stilletjes en trok zich steeds meer terug. Ik wist niet goed hoe ik mijn kinderen kon helpen.
We hebben bij jou samen met Rose een ‘Happy Kid’ traject gevolgd. Ik realiseerde me tijdens dit traject steeds meer wat er fout was gegaan tussen Danny en mij. Je hebt hier nog in aparte sessies samen met mij alle aandacht aan geschonken. Dit voelde voor mij als een enorme bevrijding. Dat ik nu mezelf kan en mag zijn en mijn eigen keuzes mag maken! Rose bloeide ook helemaal op. Ik zag langzaam maar zeker mijn vrolijke meisje weer terugkomen! Danny heeft intussen een nieuwe vriendin en dat vind ik nog steeds moeilijk. Maar ik realiseer me ook dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk. Ik voel me goed en dankzij jou heb ik geleerd hoe ik weer kan genieten van mijn leven en van mijn twee geweldige kinderen!

Joanne

gescheiden, moeder van Dylan (5) en Rose (8)

Toen ik net gescheiden was, had vooral Bo het hier heel erg moeilijk mee. Hij zat niet lekker zijn vel en op school kon hij zijn aandacht niet goed bij zijn werk houden. Ondertussen leerde ik mijn huidige vriend kennen. Hij had ook twee kinderen uit een eerder huwelijk. Maar het contact verliep erg moeizaam tussen onze kinderen. Wanneer we elkaar zagen was er veel ruzie en het zette onze relatie erg onder druk. Omdat we samen wilde bouwen aan onze toekomst, zijn we bij jou het ‘Lang en gelukkig’ traject gaan volgen.
Tijdens deze periode is er veel veranderd in ons gezin. Je hebt ons als ouders veel inzicht gegeven in de signalen en de behoeftes van onze kinderen. Hierdoor zijn we nu veel beter in staat om sneller in te grijpen als het mis dreigt te gaan en kunnen we veel beter inspelen op wat ze van ons nodig hebben. De kinderen voelden zich tijdens deze bijeenkomsten serieus genomen. Er werd naar hen geluisterd en ze mochten meedenken over taken en planningen. De sfeer in huis is stukken gezelliger en ook met Bo gaat het veel beter op school. We wonen nu net een half jaar samen ik ben in blijde verwachting van ons kindje! Onze kinderen gaan hier allemaal op hun eigen manier mee om. We zijn blij dat we tijdens dit ‘Lang en gelukkig’ traject geleerd hebben hoe we onze kinderen hiermee kunnen helpen in dit proces.

Cindy

gescheiden, moeder van Fee (9) en Bo (12)

Wil je samen met mij ontdekken hoe jij en je kinderen zich weer fijn kunnen voelen na de scheiding?

Onderzoek dan hieronder wat ik voor jullie kan betekenen.

IKSTA kindercoaching voor ontspannen ouders en gelukkige kinderen!

IKSTA kindercoaching heb ik opgericht omdat er veel gevraagd wordt van ouders en kinderen in deze tijd. Kinderen hebben soms last van gedrags- of leerproblemen die verschillende oorzaken kunnen hebben. Als ouder voel je je soms machteloos als je je kind niet kunt helpen. Leren omgaan met emoties bij bijvoorbeeld scheidingen is een belangrijk onderdeel van mijn werk. In mijn praktijk gaan we onderzoeken hoe je gelukkig en gezond met elkaar samen kunt leven (thuis en op school) in ontspanning, rust en harmonie.

De praktijk kun je vinden in Oostburg, een rustig stadje in het centrum van West Zeeuws Vlaanderen. Mensen komen graag naar deze regio op vakantie en genieten van de rust, de ruimte, de natuur en de schone stranden.
De praktijkruimte, gevestigd in een oud postgebouw, is ruim en licht en is ingericht als huiskamer, zodat je je er snel op je gemak voelt.

Je kunt de praktijk gemakkelijk bereiken met de auto of de fiets, er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de deur. Ook is er een overdekte fietsenstalling.

Een plek waar je rust, ontspanning en harmonie vindt voor jou en je gezin!

Praktijknaam: IKSTA kindercoaching

Straat en huisnummer: Grote Beer 5

Postcode: 4501 EM

Plaats: Oostburg

Telefoonnummer: +31 6 48 46 50 42

E-mailadres: rixta[at]ikstakindercoaching.nl

KvK-nummer: 62189522

BTW-nummer: 139799412B01

IKSTA

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Laten we dan samen kijken wat ik voor jullie kan betekenen!

Pin It on Pinterest

Share This