Vanmorgen was mijn dochter aan het zingen. Zomaar. Gewoon omdat het leuk is om te zingen. Met haar heldere stemmetje zong ze fonetisch Engels, ik geloof een liedje van Vaiana. Prachtige film. Over een meisje dat haar hart wil volgen en hierbij allerlei obstakels moet overwinnen. En dat lukt deze heldin natuurlijk. Ik begon mee te zingen en we hadden een superrelaxte, gezellige ochtend. En nee, natuurlijk waren we niet op tijd op school. 😉 In deze blog lees je over hoe je je eigen Gouden Momenten kunt herkennen zodat jij en je kinderen wat meer kunnen ontspannen in het hele proces van de scheiding.

Obstakels

Als je gescheiden bent, heb je ook nogal wat obstakels te overwinnen. En je kind ook. Logisch. En het klinkt een beetje als een open deur, maar ook in dit hele proces van pijn, verdriet, teleurstelling, wanhoop, onmacht, je verloren voelen als je alleen bent zijn Gouden Momenten te vinden. Misschien is er boosheid of verdriet bij je kinderen, teruggetrokken gedrag, slechte schoolprestaties, of gaat je kind juist de strijd aan… ook in al deze rollercoaster van heftige gevoelens en het gevoel van het-even-niet-meer-weten sprankelt af en toe een Gouden Momentje door. Dit zijn momenten waarop je je even heel licht en heel blij voelt. Zomaar, ineens. Omdat je kind aan het zingen is, of omdat je de eerste warme zonnestralen op je gezicht voelt na een lange koude winter. Of wanneer je kind terugkomt van je ex en je een warme knuffel krijgt: ‘Mama, ik heb je zo gemist!’.

Gouden Momenten zijn superbelangrijk. Ze helpen je de andere momenten door waarop het allemaal even niet zo geweldig en stralend is. En je kunt jezelf helpen door hier mee te oefenen. Omdat het namelijk zo werkt dat als je ergens goed in wil worden, je hiermee moet oefenen. (Zelfs natuurtalenten;-)). Je kan het vergelijken met soepel en sterk worden door yoga te doen of lekker te sporten. Fietsen en zwemmen kun je waarschijnlijk makkelijk, maar ook daar is wat oefening aan vooraf gegaan. Je kunt alleen oefenen of samen met je kind. Veel plezier met de oefening, hoe vaker je dit doet, hoe meer Gouden Momenten je zult herkennen en hoe meer er zullen ontstaan. Helemaal goud toch?

Gouden Momenten Oefening

Als je dit alleen doet:

Prik een vast moment op de dag waarop je de tijd neemt voor jezelf. Schrijf drie dingen op waar je blij van werd. Waar je gelukkig van werd. Wat je een goed gevoel gaf. Wat goed ging. Het maakt niet uit wat het is, als het maar de titel ‘Gouden Moment’ verdient. En dit kan iets heel kleins zijn, of iets heel groots. Dat doet er niet toe.

Als je dit samen met je kind doet:

Prik een vast moment op de dag waarop je even ‘bijkletst’ met je kind, bijvoorbeeld op de rand van het bed, vlak voor het slapen gaan. Kinderen vinden dit een superoefening. Belangrijkste is natturlijk de 1 op 1 aandacht, hoe heerlijk is dat, je mama even helemaal voor jezelf… En dan samen bedenken wat de Gouden Momenten waren vandaag. Laat het kind zelf maar bedenken en vul dan aan. Alleen al dit samen doen, is al een Gouden Moment op zich…

Ik wens je een fijne dag toe vandaag met veel Gouden Momenten!

Hulp nodig?

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je wat meer ondersteuning nodig hebt bij het vinden van je Gouden Momenten en alles waar je op dit moment tegenaan loopt na je scheiding. Als kindercoach begeleid ik ouders en kinderen in dit proces. Wil je meer weten over ontspannen ouderschap? En over wat ik hierin voor jullie zou kunnen betekenen? Kijk dan eens op www.ikstakindercoaching.nl en neem vrijblijvend contact met me op. Samen kunnen we dan kijken naar een passende oplossing.

Interessant?

Vond je dit artikel interessant? Of ken je mensen die dit misschien ook interessant zouden kunnen vinden? Dan zou ik het heel fijn vinden als je mij zou liken op facebook en dit artikel doorstuurt. Zo kan ik nóg meer ouders en kinderen begeleiden. Bedankt!

Wat is jouw Gouden Moment?

Oja, ik ben benieuwd naar jou/jullie Gouden Momenten. Laat je het even weten door hieronder of op facebook even een reactie te plaatsen?

Top!

Pin It on Pinterest

Share This